top of page

Hver gang vi møtes (på internett)Før koronaen var digitale møter noe vi bare hørte om når vi snakket med folk i store selskaper. Men så kom pandemien, og vi ble tvunget til å omfavne denne digitale revolusjonen. La oss utforske hvordan disse digitale samlingene har forandret måten vi lever på.


Digitale møter – En ukjent verden


Før i tiden var digitale møter mest for de store firmaene med internasjonale avdelinger. Ord som Teams, Zoom og Google Meet var ikke en del av dagligtalen for de fleste nordmenn. Det føltes fjernt og annerledes. Å se ansiktene til våre nærmeste gjennom skjermen var langt fra den personlige varmen vi var vant til.


Da pandemien traff, måtte vi finne måter å jobbe og holde kontakt med våre nærmeste uten å forlate hjemmet. Digitale møter ble vår digitale bro – vi kunne dele kaffekopper og samtaler over skjermene. Det ble aldri som et skikkelig besøk, men det tillot oss å se ansiktene til dem vi var glad i uten å være redd for å smitte hverandre.


Selv om teknologien noen ganger byr på utfordringer, gir den oss også muligheten til å holde kontakt med våre kjære, uansett hvor de er. Det sparer tid, penger, og gir oss en enklere måte å dele øyeblikk med de vi er glad i.


Etter korona - Digitale møter har kommet for å bli


Selv om pandemien gradvis slipper taket, har digitale møter blitt en uunnværlig del av vår nye hverdag. Vi kan nå velge å være med på møter fra komforten av våre egne stuer, uten å måtte dra langt av sted. Dette gir oss muligheten til å pleie familiære bånd og gode vennskap. Det gir oss også muligheten til å knytte bånd med nye mennesker fra hele verden!


Teknologien har en spennende fremtid. Snart kan vi kanskje oppleve møter på en enda mer realistisk måte gjennom såkalt "virtuell virkelighet". Det åpner for muligheter vi knapt kunne forestille oss. Fremover vil digitale møter bli enda mer integrert i vår daglige rutine. De vil være en bro som knytter oss sammen på tvers av avstander og aldre. Vi må omfavne denne utviklingen, samtidig som vi tar vare på vårt digitale og personlige velvære.


Når vi deler våre liv gjennom skjermene, er det samtidig viktig å passe på personvernet vårt. Vi må være oppmerksomme på hvilken informasjon vi deler og sørge for at våre digitale møter er trygge og beskyttede.


Bli med på reisen!


Digitale møter har gått fra å være en nødløsning til å bli en essensiell del av måten vi lever livene våre på. Selv om det har vært noen utfordringer, har teknologien også gitt oss muligheten til å kjenne varmen fra våre nærmeste, selv når vi er adskilt av skjermer. Neste gang du logger deg på et møte, husk at du er en del av denne digitale reisen som bringer oss nærmere hverandre, uansett hvor langt vi er fra hverandre.


Hvis du trenger hjelp til komme i gang med digitale møter står Dataskolens lærere klare til å hjelpe deg. Start din gratis prøveperiode i dag ved å registrere deg her!


bottom of page